top of page

Olcay Gulson, de vrouw wiens bedrijf failliet ging in de week van haar boeklancering over hoe je een

Olcay Gulson stond jaren aan het roer van haar bedrijf SuperTrash. Het merk SuperTrash heeft ruim 12 jaar bestaan. Drie jaar voor het faillissement ging het al steeds minder goed met SuperTrash, waar ongeveer honderd mensen werkten.

Tot een maand voor het faillissement was Olcay de CEO van het bedrijf, maar wilde hier eigenlijk een jaar eerder al mee stoppen. Ze droeg het stokje over met de volle overtuiging dat SuperTrash hiermee een nieuwe fase in zou gaan. Dat er een faillissement werd aangevraagd, was dan ook een grote teleurstelling voor de ontwerpster geweest. Het bedrijf maakte teveel verlies en in oktober 2018 kwam naar buiten dat het modebedrijf hoge schulden heeft. In de failliete boedel blijkt ruim 11 miljoen aan schulden te zitten en de kans dat schuldeisers geld terugzien, is klein. (Bron: RTLZ ).

In de week dat bekend werd dat SuperTrash failliet ging, lag haar boek in de winkel waarin Gulson vertelt hoe je een goede ondernemer wordt. Dat ze juist toen het boek heeft uitgebracht, laat volgens de ontwerpster zien dat ze het faillissement niet had zien aankomen, anders had ze het boek nooit op dat moment uitgegeven. Olcay denkt dat toekomstige ondernemers alsnog veel aan het boek zullen hebben. Bij een nieuwe druk zal ze er waarschijnlijk een hoofdstuk over haar faillissement aan toevoegen.

Sinds het faillissement van SuperTrash is Olcay actiever geworden met haar televisie carrière. Deze kreeg een boost door haar deelname aan Wie is de mol. In een interview van het Parool zei ze “Ik zit nu in een heel andere wereld. En het leven is weer te gek”.

#Faillissement #Failliet #Mode #Modemerk

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page