Please reload

Recente berichten

Jan Hoppen: 'Ik ben een leuker mens nu'

January 3, 2018

1/1
Please reload

Uitgelichte berichten

Herman Kruis, de man die de nationale hockeyploeg in 2010 niet niet naar de absolute top mocht brengen

February 7, 2018

Herman Kruis is Director Johan Cruyff College, Headcoach Belarus National Ladies Fieldhockeyteam, Voorzitter Deltalent, Head Education European Hockey Federation en Lid Sportraad Breda talentontwikkeling. Daarnaast geeft hij presentaties aan ondernemers en leidinggevenden (zelfsturing, mental coaching, kracht van intuïtie en visualisatie), is hij regelmatig dagvoorzitter en is hij binnen de hockeywereld continu bezig met aansprekende innovaties. En hij is ook een van de meest succesvolle sportcoaches aller tijden!

 

 

 

 

Van 2001 t/m 2008 werd Herman met de dames van Den Bosch Landskampioen én Europees kampioen. In 2007 werd hij wereldkampioen met het Nederlands dames zaalhockeyteam en in 2009 Europees kampioen met de Nederlandse veldhockey dames. Volgens het NOC-NSF is hij de enige coach ter wereld die binnen 100 dagen (2007) zowel nationaal kampioen, wereldkampioen en Europees kampioen werd. Nadat hij tijdens de WK hockey in 2010 “maar” zilver won met de hockeydames werd zijn contract niet verlengd en was hij tot mei 2012 coach van de dames hoofdklasser HDM. In 2015 werd hij gevraagd om tijdelijk als bondscoach te functioneren voor de vrouwen van Wit-Rusland, die aan het EK deelnamen. Het team won de bronzen medaille.

 

In 2010 kreeg Herman te horen dat hij niet langer de bondscoach van de nationale hockeyploeg mocht zijn. Ex-bondscoach Kruis verdedigde zich met verve en weigerde met modder te gooien. Hij vertelde aan de media dat hij ook fouten maakt en dat hij zelf had aangegeven dat er dingen moesten veranderen en hij had zijn plannen hiervoor al klaar. Hij voelde hier ook draagvlak voor, ook al was dit misschien niet altijd onder alle 18 speelsters uit het toenmalige team waar onder andere Kim Lammers en Janneke Schopman deel van uitmaakten. Maar welke coach krijgt dit wel voor elkaar? Herman had aantoonbaar succes met zijn prestaties: tijdens het WK waren er negen nieuwe speelsters in vergelijking met het WK vier jaar eerder. Argentinië beschikte aantoonbaar over veel meer ervaring. In de WK-finale domineerden de nationale hockeyploeg driekwart van de wedstrijd. Dan doe je alles bij elkaar toch wel iets goed.

 

 

Herman Kruis, de man die de nationale hockeyploeg in 2010 niet naar de absolute top mocht brengen. Wat gebeurde er precies en hoe ging Herman Kruis om met de situatie? En wat heeft hij er van geleerd om nu wederom succesvol te zijn als hoofd opleidingen bij de European Hockey Federation, directeur van het Johan Cruijff College en coach van het Belarus Nationaal Dames Hockeyteam op het EK zaalhockey? Hij vertelt zijn verhaal tijdens 'I Fxcked Up And Survived' II op 1 maart 2018. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 JCI Breda

  • LinkedIn Social Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon