top of page

Grote openingsweek Breepark opgeschort; brandveiligheid in het geding

BREDA - De grote openingsfeestweek van evenemententerrein Breepark gaat niet door, omdat de veiligheid van niet gegarandeerd kan worden. Dat maken de organisatie en burgemeester Paul Depla van Breda vanavond bekend.

Breepark zou komende donderdag 12 oktober met een knallende feestweek officieel openen. Maar het hele feest kan nu niet doorgaan, omdat met name de brandveiligheid niet in orde is. ,,Voorzieningen zijn niet gereed of moeten nog aangepast worden, denk hierbij aan de installaties voor de brandveiligheid (sprinklerinstallatie) en brandwerende wanden'', zegt Depla.

,,Ik realiseer me dat het voor iedereen een teleurstelling is dat er op 12 oktober geen feestweek in het evenementencomplex van Breepark, als openingsweek van het complex. Breepark is een waardevolle aanvulling op de stad daarom betreur ik deze situatie.''

'Enorme teleurstelling'

Breepark betreurt het besluit. Algemeen directeur Henry Martens, die al eerder sprak van een 'gevecht tegen de regeltjes', reageert: ,,We keken met het personeel en alle partijen enorm uit naar de opening. De opbouw van het podium was in volle gang en de bars werden al ingericht. Het is een enorme teleurstelling dat we nu geen groen licht krijgen. Maar als de Gemeente vindt dat het de veiligheid van de bezoekers niet kan garanderen, dan hebben we dat te respecteren.''

De organisatie hoopte nog op een optie waarbij enkel de reeds goedgekeurde evenementenhal betrokken zou worden bij de activiteiten. Maar daar zag de gemeente Breda geen brood in.

Depla: ,,Kortgeleden heeft het gemeentebestuur de Nota evenementenbeleid vastgesteld. Hierin staat veiligheid als één van de belangrijkste criteria voor het verlenen van een evenementenvergunning. Veiligheid voor de bezoekers, de medewerkers en de omgeving. Daar zet gemeente in samenwerking met de hulpverleningsorganisaties zwaar op in.''

Breepark kijkt nu samen met gemeente Breda naar het volgende keurmoment. Het nieuwe streven is dat het gebouw gereed is om de Trouwbeurs op 21 en 22 oktober te laten plaatsvinden.

Investering van 75 miljoen

Breepark is de nieuwe evenementenzone aan de A27 op wat voorheen Bavelse Berg heette. Het gebied van 25.000 vierkante meter bevat onder meer bioscoop Kinepolis, sportzaak Decathlon en een McDonald's. De evenementenhal, die net als het complete gebied de naam Breepark draagt, meet 70 bij 114 meter en kan 13.000 bezoekers aan. Naast Vier Hoog Breda gaan onder meer restaurants Vandaag en Happy Italy zich er vestigen.

In totaal is vanaf 2005 meer dan 75 miljoen euro geïnvesteerd in de realisatie van Breepark. Het complete terrein levert in totaal 220 voltijd- en 1.500 deeltijdbanen op.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page