top of page

Brainstorm Kick Up Borrel 2017, vanuit verschillende inzichten een gezamenlijke richting op tafel

De Kick Up Borrel van ‘I Fxcked Up And Survived’ werd voor het eerst gehouden en was een brainstorm en borrel voor betrokkenen van het initiatief. Het doel was een brainstorm over failures & successen, bijpassende sprekers, moderators en bezoekers voor de tweede editie van het event op 1 maart 2018. Om 17.00 uur startte de brainstorm bij Gr8, een samenwerkingspartner van het event.

De brainstorm ging van start onder leiding van commissie voorzitter Linda van Hulten, eigenaresse van Lincentives. Linda is lid van JCI Breda, een wereldwijd netwerk voor ondernemers / ondernemende professionals, en zodoende betrokken bij het evenement. Linda nam de aanwezigen mee in het ontstaan van de eerste editie van ‘I Fxcked Up And Survived’. Na het Captains dinner in 2016, gehouden met SuperRebel/Gr8, Gemeente Breda, Rabobank Breda, E-sites/Fingerspitz, Starterslift en JCI kwam de behoefte naar boven aan een origineel event met leren als doel. Met de nadruk op kwetsbare fouten delen want promotionele praatjes waren er op dat moment al genoeg in de veelheid van meer dan 160 netwerkclubs in Breda. Hieruit is het initiatief ‘I Fucked Up And Survived’ ontstaan; ondernemen is vallen en opstaan.

De doelstellingen waren helder: het versterken van het ondernemersklimaat, verbinding tot stand brengen tussen ervaren en groeiende ondernemers en elkaar inspireren. Het format was al snel geboren: drie ervaren ondernemers die plenair hun verhaal wilden delen, meet & greets met de betreffende sprekers en daarna informele verbinding tijdens een borrel. De locatie was (letterlijk) underground: in de gewelven van de Lutherse Kerk. De sprekers van het eerste event waren Jos Cornelissen (zelf aanwezig op de brainstorm), Jan Hoppen en Bernard Elshout. De moderator was Raimke van de Beemt.

Na deze inleiding op de brainstorm nam Mark van Leeuwen, eigenaar Zoe Learning en net lid van JCI Breda, het stokje van Linda over om de brainstorm te leiden. Centraal stond de oproep om ideeën op te schrijven en kort toe te lichten. De volgende vragen stonden centraal:

  • Kennen de aanwezigen ‘mooie ’Fxck ups’? Aansprekende verhalen, het liefst in of uit Breda?

  • Kennen de aanwezigen interessante en aansprekende personen die we willen als spreker? Een ervaren ondernemer die succesvol is door vallen en opstaan?

  • Weten de aanwezigen een goede moderator? Iemand die kritische vragen kan stellen, verbindt en die het leuk vindt om bij te dragen?

  • Waar kunnen we onze doelgroep vinden? De doelgroep groeiende lokale ondernemer die meer dan drie jaar ervaring heeft, wil leren en bereid is om ervaringen te delen?

Door de ontspannen sfeer en de mooie locatie, aangekleed met lekkere hapjes en goede wijnen, kwam de brainstorm al snel los. Er werden aansprekende verhalen benoemd: een mislukt foodtruck festival op het Brabantplein, het Breda’s Museum, de scheuren in het beton van het NAC Stadion of de vallende steenstrips van het NS Station. Ook aan ideeën voor potentiële sprekers was geen gebrek want Breda kent genoeg groeiende ondernemers als Laurens Meyer of Joris Toonders. Als moderator werd duidelijk dat het iemand moet zijn die ‘edgy’ is en ad rem ondernemers kan triggeren. Namen als Peter Brouwers of Leon van der Sande werden genoemd maar omdat we ‘leren’ als centraal doel van het initiatief hebben ontstond het idee waarom we niet een student van een onderwijsinstelling een podium bieden? Tot slot gingen de aanwezigen in op het bereiken van de doelgroep. Er werden ‘lijstjes’ van groeiende ondernemers groepen genoemd, diverse ondernemersnetwerken maar ook grotere bedrijven passeerden de revue en als voorbeeld kwam Netvlies voorbij. Uit veel in eerste instantie gekke ideeën kwamen serieuze bruikbare ideeën naar voor.

Als afsluiter werden nog wat belangrijke data benoemd: op 14 november is de Start Up Award en op maart is ‘I Fxcked Up And Survived, Part II’. En er was een teaser: de locatie van ‘I Fxcked Up And Survived, Part II’: de oude zoutwinning van Breda wat nu in gebruik is door onder andere onderwijsinstelling Inos.

Was het een geslaagde Kick Up Borrel? De bijeenkomst bestond uit een borrel en brainstorm. De borrel is gelukt: er waren lekkere wijnen die door Bart van de Meiracker van Vanouds de Zwaan mogelijk gemaakt waren. De hapjes waren snel op waaruit je kunt afleiden dat ook dit geslaagd was. En de brainstorm zelf? Laten we daarvoor naar de definitie van de techniek kijken: brainstormen is een creativiteitstechniek met als doel snel, veel nieuwe ideeën over een bepaald onderwerp op vraagstukken genereren waarbij het waardeoordeel over de geopperde ideeën wordt uitgesteld totdat alle ideeën zijn opgesomd. Gebaseerd op de definitie kunnen we concluderen dat de bijeenkomst geslaagd is; er zijn snel, veel nieuwe ideeën gegenereerd met zo min mogelijk zogenaamde ‘idea killers’. Een Kick Up borrel met veel input voor de tweede editie van ‘I Fxcked Up And Survived’ en dit was precies de bedoeling.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
No tags yet.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page